Hela lodjurstilldelning fylld

Jämtland (JJ) Det råder ingen tvekan om att det är gott om lodjur i Jämtlands län. Efter mindre än en vecka avlystes jakten i länet. Alla 29 lodjuren är fällda.

29 lodjur hade fällts i går eftermiddag. Arkivfoto: Per Jonson

Klockan 15:15 i går eftermiddag gav telefonsvaret på Länsstyrelsens lodjurstelefon klara besked. Lodjursjakten i länet är avslutad. Alla lodjuren i de fem delområdena är fällda.

Jakten som kunde påbörjas som planerat den första mars genomfördes på sex dagar. De lodjursjägare Jaktjournalen haft kontakt med vittnar alla om rikligt med spår. Även Länsstyrelsens egen personal uppger att det är gott om lodjur i länet. Och nya famlijegrupper kunde säkras efter det att beslutet om licensjakt fattats.

Trots jakt på 29 lodjur i länet finns ändå utrymme för skyddsjakt under året, utan att Jämtlands beståndsmål på 24 föryngringar hotas.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser