Hela lodjurstilldelning fylld

Jämtland (JJ) Det råder ingen tvekan om att det är gott om lodjur i Jämtlands län. Efter mindre än en vecka avlystes jakten i länet. Alla 29 lodjuren är fällda.

29 lodjur hade fällts i går eftermiddag. Arkivfoto: Per Jonson

Klockan 15:15 i går eftermiddag gav telefonsvaret på Länsstyrelsens lodjurstelefon klara besked. Lodjursjakten i länet är avslutad. Alla lodjuren i de fem delområdena är fällda.

Jakten som kunde påbörjas som planerat den första mars genomfördes på sex dagar. De lodjursjägare Jaktjournalen haft kontakt med vittnar alla om rikligt med spår. Även Länsstyrelsens egen personal uppger att det är gott om lodjur i länet. Och nya famlijegrupper kunde säkras efter det att beslutet om licensjakt fattats.

Trots jakt på 29 lodjur i länet finns ändå utrymme för skyddsjakt under året, utan att Jämtlands beståndsmål på 24 föryngringar hotas.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Annonser