Hebyvarg fortsätter attackera hundar

Heby (JJ) Den två och ett halvt-åriga finska stövarhannen Kasper hade tur och överlevde när han blev biten av en varg i skogarna mellan Tärnsjö och Heby.

Kasper är den tredje hunden som blivit attackerad i området den senaste månaden. Två av dessa dödades av varg.
Om det rör sig om en eller flera vargar vet inte experterna. Jägarnas riksförbund ansöker hos Naturvårdsverket om skyddsjakt. Men länsstyrelserna i Uppsala och Västmanland vill inte jaga vargen.

6 kommentarer

 • Och mera finns det nog
  Ja uppenbarligen har jägarna gott om gamla hundar som de vill passa på att göra sig av med. Inte så dumt att få så bra betalt för en pensionsfärdig hund.

 • Hata länsstyrelsen och Naturvårdsverket!
  Kan ni fatta att dom säger nej till skyddsjakt när dom vet att dessa vargar kommer fortsätta att döda våra jakthundar.länsstyrelsen mdfl har ingen som helst respekt för oss jägare längre. Hur kan dom låta dessa förbanade vargar fortsätta med dödandet???? Kan inte fatta hur dom tänker. Vem fan ska njuta av att ha kvar en massa varg i markerna?

  Får vi chansen så skjut!
  Min hund ska inte lida för att ni vill ha varg.

 • mållgan
  två och ett halvt år är väl knappast pensionsålder för en hund iallafall, tycker du att det är jättekul att reta upp folk så lyckas du nog rätt bra men det hjälper tyvärr inte för nu ska vi jaga varg och du kan inte göra ett dugg för att stoppa oss, kul va

 • Bra att jaga varg
  Det är ju jätte bra att man ska få jaga varg.
  Kan man inte passa på att ta alla då.
  Jag läste en artikel om att simma med delfiner eller klappa en varg.Mitt svar är bestämt simma med delfiner detta trots jag är allergisk mot fisk.

 • -Holmskog!
  Glömde du inte ”till” mellan klappa och en? Klappa till en varg som äter på en hund gör jag mer än gärna,med baseboll trä!

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser