HD prövar dom mot landshövding

Stockholm (JJ) Högsta domstolen, HD, ska pröva domen mot landshövding Maggi Mikaelsson och SCA-direktören Kenneth Eriksson.

I tingsrätten fälldes landshövdingen för mutbrott och SCA direktören för bestickning efter att SCA bjudit in landshövdingen på en jakt där både mat och logi ingick.Hovrätten gjorde en annan bedömning och friade de båda. 

Högsta domstolen
De båda har fyra veckor på sig att komma in med kommentarer till HD. Tidigast i slutet av året beräknas HD vara klar med sitt avgörande.  
Maggie Mikaelsson var tjänstledig efter domen i tingsrätten. Sedan hon friats i hovrätten har hon återgått till landshövdingstjänsten. SCA-direktören Kenneth Eriksson har varit kvar på sitt arbete under hela rättegångsprocessen.
Kenneth Eriksson sitter även i länsstyrelsens styrelse tillsammans med landshövding Gerhard Larsson.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser