HD prövar dom mot landshövding

Stockholm (JJ) Högsta domstolen, HD, ska pröva domen mot landshövding Maggi Mikaelsson och SCA-direktören Kenneth Eriksson.

I tingsrätten fälldes landshövdingen för mutbrott och SCA direktören för bestickning efter att SCA bjudit in landshövdingen på en jakt där både mat och logi ingick.Hovrätten gjorde en annan bedömning och friade de båda. 

Högsta domstolen
De båda har fyra veckor på sig att komma in med kommentarer till HD. Tidigast i slutet av året beräknas HD vara klar med sitt avgörande.  
Maggie Mikaelsson var tjänstledig efter domen i tingsrätten. Sedan hon friats i hovrätten har hon återgått till landshövdingstjänsten. SCA-direktören Kenneth Eriksson har varit kvar på sitt arbete under hela rättegångsprocessen.
Kenneth Eriksson sitter även i länsstyrelsens styrelse tillsammans med landshövding Gerhard Larsson.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser