Havsörn hitta död

Nordmaling (JJ) En död havsörn har hittats död i ett Naturreservat i Nordmaling. Enligt polisinspektör Anders Wikman har den troligtvis blivit skjuten.

Den döda havsörnen föddes 1998 och har häckat i reservatet i flera år. Personal från länsstyrelsen kunde under dagen konstatera att det fanns ungar i boet och misstankarna om att de skulle ha blivit ihjälslagna kunde därför dementeras.
Den döda havsörnen är skickad till Statens Veterinärmedicinska anstalt för undersökning och innan den är utförd torde ingen kunna säga om örnen dött en naturlig död eller blivit skjuten.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser