Hästägare får skyddsjaga kronhjortar

Umeå (JJ) Två kronhjortar i trakterna av Umeå lever farligt efter att en hästägare fått tillstånd till skyddsjakt av länsstyrelsen i Västerbotten.

Kronhjortarna tar sig in i ett hägn där han det finns fyra tävlingshästar. Hästägaren uppger i ansökan att hästarna blir skrämda och att en av hjortarna uppträder aggressivt mot tamdjuren.
Hästägaren har förgäves gjort olika försök att skrämma bort hjortarna. Länsstyrelsen bedömer att situationen är sådan att skyddsjakt är befogad.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser