Harinvasion stängde flygplats

En invasion av harar på Linateflygplatsen i Milano kan få oanade konsekvenser. Nu stängs flygplatsen för skyddsjakt på ett 80-tal harar.

Linateflygplatsen ligger mycket centralt, endast en halvmil från Milanos centrum. Tjock dimma kan ibland täcka start- och landningsbanorna, något som bidrog till den svåra olyckan med ett SAS-plan 8 oktober 2001, då 118 människor däribland 23 svenskar omkom.
De senaste månadernas kraftiga ökning av harpopulationen utgör en fara på start- och landningsbanorna. I första hand kommer de att släppas ut i det fria, men avlivning har inte uteslutits, skriver BBC på sin webbplats.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser