Harinvasion stängde flygplats

En invasion av harar på Linateflygplatsen i Milano kan få oanade konsekvenser. Nu stängs flygplatsen för skyddsjakt på ett 80-tal harar.

Linateflygplatsen ligger mycket centralt, endast en halvmil från Milanos centrum. Tjock dimma kan ibland täcka start- och landningsbanorna, något som bidrog till den svåra olyckan med ett SAS-plan 8 oktober 2001, då 118 människor däribland 23 svenskar omkom.
De senaste månadernas kraftiga ökning av harpopulationen utgör en fara på start- och landningsbanorna. I första hand kommer de att släppas ut i det fria, men avlivning har inte uteslutits, skriver BBC på sin webbplats.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser