Hård kritik mot björnjägare

När årets björnjakt är över är kritiken mot jägarna från länsstyrelsen i Jämtland. I minst fyra, kanske så många som elva fall har honor med ungar fällts.

I Jämtland är länsstyrelsen även missnöjd med hur jägarna skjutit.
– Det var väldigt många skott som tog fel, säger naturvårdshandläggare Jessica Backeryd till Dagens Nyheter.

6 kommentarer

 • Jämtland
  Det är mycket snack om Länsstyrelsen i Jämtland så fort det rör sig om jakt på rovdjur. Ja, även när det rör sig om annan jakt är det bråk hela tiden. Någon som vet vad det rör sig om? Verkar helt sanslöst i ett län med så gedigna jakttraditioner.

 • Dum kritik
  Eftersom björnarna fanns tillgängliga för undersökning av hur skotten tog, är det ganska rimlig att anta att de var döda. Då tog minst ett skott per björn ganska bra eller hur? Inga trovärdiga rapporter av mängder av påskjutna, skadade, men icke återfunna björnar har jag sett i alla fall.
  Maktmissbruk Jessica!

 • Åteljakt
  Konstigt,att byråkraterna kritiserar jakten och inte kan öppna ögona för åteljakten.Verkar som dessa inte riktigt ”fyller upp sina byxor”.

 • Karriärister…
  Tänk på att det finns en jävla massa byråkrater i offentlig sektor som vill göra karriär och verka duktiga inför sina chefer.

  Då blir det sådana här påhopp.

  I många fall handlar det om folk som aldrig varit till skogs utan sitter vid sina skrivbord det vet jag för jag har själv råkat ut för sådana figurer ett flertal gånger.

  En gång hade vi en jurist, två handläggare och en beteendevetare hemma som ville övertyga oss om att skriva på ett avtal om naturreservat.

  De hade med sig en pinne och en boll. Bollen skulle vi krama om vi blev arga och pinnen skulle vi vifta med om vi ville säga något.

  Tror ni vi skrev på något avtal?

  NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!

 • Lätt att vara efterklok
  Jag skulle vilja se Jessica skjuta ett eller ett par klockrena skott på en björn som redan fått en träff! Som kanske till och med anfaller!
  Tänk om älgjaktens alla skott skulle redovisas……
  Självklart ska alla djur behandlas med respekt, det är ju inga springande måltavlor, men att klanka på dåliga skott och döma ut en hel jägarkår är ju som att döma alla bilister för att en person kör i diket!

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser