Här kan du köpa jaktkort på renbetesfjällen i Jämtland

Östersund (JJ) Från och med den 20 augusti i år kommer det att vara möjligt att köpa dygnskort för småviltsjakt i okvoterade områden via återförsäljare. Onlineförsäljningen av jakttillstånd direkt till privatperson är stängd tillsvidare.

Alla som har betalat viltvårdsavgift, och därmed har statligt jaktkort, kan köpa dygnsjakttillstånd för icke kvoterade områden. Via nedanstående länk kan du se de tillgängliga områdena.
Kryssa i rutan ”Säljer jaktkort” för att få information om vilka återförsäljare du kan vända dig till för att köpa jakttillstånd.       

Observera att aktivering av jakttillstånd ska ske på webbplatsen www.natureit.se tidigast fem dagar innan planerad jakt. Viltrapportering på natureit.se ska ske innan ny jakt. Inloggningsuppgifter finns på jakttillstånden.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser