Här kan du köpa jaktkort på renbetesfjällen i Jämtland

Östersund (JJ) Från och med den 20 augusti i år kommer det att vara möjligt att köpa dygnskort för småviltsjakt i okvoterade områden via återförsäljare. Onlineförsäljningen av jakttillstånd direkt till privatperson är stängd tillsvidare.

Alla som har betalat viltvårdsavgift, och därmed har statligt jaktkort, kan köpa dygnsjakttillstånd för icke kvoterade områden. Via nedanstående länk kan du se de tillgängliga områdena.
Kryssa i rutan ”Säljer jaktkort” för att få information om vilka återförsäljare du kan vända dig till för att köpa jakttillstånd.       

Observera att aktivering av jakttillstånd ska ske på webbplatsen www.natureit.se tidigast fem dagar innan planerad jakt. Viltrapportering på natureit.se ska ske innan ny jakt. Inloggningsuppgifter finns på jakttillstånden.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser