Hans Jonsson lämnar uppdraget som rovdjursutredare

LRF:s förre ordförande Hans Jonsson fick i mitten av januari regeringens förtroende som särskild rovdjursutredare. Efter en debattartikel i DN har han nu beslutat sig för att hoppa av uppdraget.

I debattartikeln skriver jordbruksminister Ann-Christin Nykvist och socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog att de bildat en partiintern grupp som bland annat ska arbeta med rovdjursfrågor.
I ett pressmeddelande meddelar Hans Jonsson att han anser att förutsättningarna för uppdraget kraftigt förändrats.
– Utspelet förändrar förutsättningarna för rovdjursutredningen och påverkar dess integritet. Jag drar slutsatsen att regeringen vill styra resultatet av utredningen eller så saknar man förtroende för mig som utredare. Mot den bakgrunden begär jag att regeringen entledigar mig från mitt uppdrag med omedelbar verkan, säger Hans Jonsson.
Ann-Christin Nykvist menar i en kommentar att Jonsson missförstått situationen och ska försöka få honom att genomföra rovdjursutredningen.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser