Handikappanpassar jakt

Länghem(JJ) Jaktmarken på Rådde Gård i Länghem ska handikappanpassas, det är Svenska Jägareförbundet som arrenderar jaktmarken. Detta ska ske inför höstens jaktsäsong.

Jägareförbundet arbetar för att göra det lättare för personer med funktionsnedsättning att jaga. Projektet heter ”Jakt för alla”.
– På de här markerna har vi undervisningsjakt och jakt för nysvenskar, marklösa jägare och jägarskoleelever. Men det nya nu för 2015 är att vi gör i ordning pass som är handikappanpassade så att även de kan komma ut och jaga, säger Bo-Erik Persson, vice ordförande för Svenska Jägareförbundet i Södra Älvsborg, till Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Bland annat ska det byggas ramper för att de med rullstol ska kunna ta sig fram.
En målgrupp kan vara de personer som jagat tidigare men slutat efter att de råkat ut för någon olycka. Nu kan även dessa personer alltså få möjlighet att utöva sitt fritidsintresse igen.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Debatt: Vem vågar skjuta en skabbangripen varg?

Jägaren Patrik Myrvold frågar sig vilken jägare som vågar befria en skabbvarg från sina plågor. Om någon forskare menar att vargen skulle ha överlevt rävskabben den hade, så kommer jag att fällas för grovt jaktbrott med allt vad det innebär, skriver Myrvold i sin debattartikel.

Annonser