Hanbjörn skjuten utanför Evertsberg

Evertsberg (JJ) Nu på förmiddagen sköts en hanbjörn på 140 kg i skogarna sydväst om Evertsberg i Dalarna.

En björnskit på en skogsbilväg i Bossendal, sydväst om Evertsberg, blev startskottet på en spännande björnjakt nu på förmiddagen.

– Mikael Nordin, Älvdalen, började med att banda med sina båda plotthundar. Efter ett par kilometer blev spåret hetare och han släppte den ena hunden, berättar Johan Sjöblom, även han Älvdalen.

Plotthunden fortsatte efter spåret och efter en stund blev det ståndskall. Mikael Nordin började smyga in på ståndet och var nära efter 40 minuter, men hunden blev gles i skallet och björnen gick undan.

– När den gick över en skogsbilväg släppte vi även på den andra plotthunden. Björnen gjorde då en sväng upp i ett berg, och kom sedan tillbaka ned mot vägen där Mikael Westerling stod och kunde fälla björnen, berättar Johan.

Björnen var en hane på 140 kg.

Ett 10-tal björnjägare i Bossendal genomförde en lyckad jakt med plotthundarna Rapp och Barbro. Skytten Mikael Westerling sitter rakt över björnhuvudet.
AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser