Han sköt den elaka älgkvigan i Luleå

Luleå (JJ) Jakten på älgen som attackerat folk på Bredviken i Luleå blev kort. Vid åttatiden på måndagen börjar eftersöksjägarna Gunnar Eriksson och Håkan Bergman, från Luleå jaktvårdsklubb, att söka efter färska spår.

Älgen hade varit synlig tidigare på morgonen vid Fridhemsgatan. Efter att ha gått och spanat någon minut kunde Gunnar Eriksson avliva kvigan.

– Jag såg öronen och huvudet på den när den låg där. Den låg trygg. Folk hade kunnat gå förbi, säger skytten, till Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser