Han har en älgkalv i köket

Uppsala(JJ) Leif Lind, i Gårdsjö, har en fyra veckor gammal älgkalv i köket. Förklaringen är att han driver Gårdsjö älgpark och har tagit hand om en kalv som stöttes bort av kon.

Älgkalven samsas med både hunden och katten om utrymmet på köksgolvet. Dagtid får älgkalven vara ute i ett hägn. När hon blir större kommer hon att släppas in till de andra älgarna. 

Hade det varit ute i naturen hade kalven dött efter att ha blivit bortstött.
  – Men sådant händer också. I naturen dör kalven, men här kan jag inte tillåta det. Jag matar henne med flaska. På nätterna ligger jag på en madrass på golvet bredvid henne. Hon vill ha något att äta var tredje timme och när hon sover vänder hon sig makligt och tungt, så det blir inte så mycket sömn för mig, säger Leif Lindh till Uppsala Nya Tidning/unt.se.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Annonser