Han har en älgkalv i köket

Uppsala(JJ) Leif Lind, i Gårdsjö, har en fyra veckor gammal älgkalv i köket. Förklaringen är att han driver Gårdsjö älgpark och har tagit hand om en kalv som stöttes bort av kon.

Älgkalven samsas med både hunden och katten om utrymmet på köksgolvet. Dagtid får älgkalven vara ute i ett hägn. När hon blir större kommer hon att släppas in till de andra älgarna. 

Hade det varit ute i naturen hade kalven dött efter att ha blivit bortstött.
  – Men sådant händer också. I naturen dör kalven, men här kan jag inte tillåta det. Jag matar henne med flaska. På nätterna ligger jag på en madrass på golvet bredvid henne. Hon vill ha något att äta var tredje timme och när hon sover vänder hon sig makligt och tungt, så det blir inte så mycket sömn för mig, säger Leif Lindh till Uppsala Nya Tidning/unt.se.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser