Halvtam björn skjuten

Hede (JJ) Länsstyrelsen tvingades skjuta den björn som matats av människor under hösten och sedan blivit till en plåga för närboende.

Den treårige björnhannen har setts i Hede under hela hösten. Björnen har bland annat raserat en hundgård. Enligt länsstyrelsen beror björnens oskygga beteende på att den blivit matad. Björnen som man tvingades skjuta var dessutom uppe väldigt sent. De flesta björnar har redan gått i idé. Länsstyrelsen uppmanar alla jägare att vara försiktiga med var de placerar slaktavfallet. Helst ska det köras ut i skogen långt från bebyggelse så att björnarna inte förknippar människor med mat.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser