Halvtam björn skjuten

Hede (JJ) Länsstyrelsen tvingades skjuta den björn som matats av människor under hösten och sedan blivit till en plåga för närboende.

Den treårige björnhannen har setts i Hede under hela hösten. Björnen har bland annat raserat en hundgård. Enligt länsstyrelsen beror björnens oskygga beteende på att den blivit matad. Björnen som man tvingades skjuta var dessutom uppe väldigt sent. De flesta björnar har redan gått i idé. Länsstyrelsen uppmanar alla jägare att vara försiktiga med var de placerar slaktavfallet. Helst ska det köras ut i skogen långt från bebyggelse så att björnarna inte förknippar människor med mat.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser