Haltande varg observerad

Örebro (JJ) I helgen observerades en haltande varg i Bocksboda, Kilsbergen, Örebro län. Enligt länsstyrelsen rör det sig om den revirmarkerande alfahannen.

Den haltande vargen är enligt Länsstyrelsen i Örebro län känd sedan tidigare och ska ha observerats haltandes i två år. Det rör sig om den revirmarkerande hannen i Villingsbergsreviret.

Något beslut om skyddsjakt, eller avlivning på den är inget som Länsstyrelsen kommer besluta om i dagläget, uppger enhetschef Mariana Skoglund, till na.se.

– Jaktförordningen säger som så att om någon jägare med licens träffar på djuret och det är uppenbart att det lider svårt så har man rätt att avliva djuret. Vi som myndighet tar emellertid inte några sådana beslut, säger hon.

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser