Haltande varg observerad

Örebro (JJ) I helgen observerades en haltande varg i Bocksboda, Kilsbergen, Örebro län. Enligt länsstyrelsen rör det sig om den revirmarkerande alfahannen.

Den haltande vargen är enligt Länsstyrelsen i Örebro län känd sedan tidigare och ska ha observerats haltandes i två år. Det rör sig om den revirmarkerande hannen i Villingsbergsreviret.

Något beslut om skyddsjakt, eller avlivning på den är inget som Länsstyrelsen kommer besluta om i dagläget, uppger enhetschef Mariana Skoglund, till na.se.

– Jaktförordningen säger som så att om någon jägare med licens träffar på djuret och det är uppenbart att det lider svårt så har man rätt att avliva djuret. Vi som myndighet tar emellertid inte några sådana beslut, säger hon.

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser