Hälften av lodjuren fällda i Västernorrland

I dag kring lunchtid var hälften av de tillåtna lodjuren fällda i Västernorrland. Det fjärde lodjuret sköts i lördags i Norrtanflo utanför Sollefteå.

Den 1 mars sköts det första lodjuret i Resele. Därefter har en hanne fällts i Ånge den 5 mars och en hona skjöts i Arnäs den 6 mars. 

Fram till den 15 april får åtta lodjur skjutas i Västernorrland. 
Lodjursjakten är redan över i elva län.
Det här uppger allehanda.se.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser