Häktad jägare stängs av från uppdrag

Norrbotten (JJ) Den 62-åriga man som tillsammans med fyra andra män sitter häktad misstänkt för grovt jaktbrott i Norrbotten, stängs av från sina uppdrag åt länsstyrelsen.

Den misstänkte 62-åringen  har en plats i Viltförvaltningsdelegationen i Norrbottens län, men nu tycker inte landshövdingen i länet att mannen kan ha kvar sin plats.

– Våran rättschef har varit i kontakt med mannens advokat och sagt att mannen får ta en ”time-out” så länge rättsprocessen pågår. Sedan är det ju av naturliga skäl svårt att delta på möten och liknande om man sitter häktad. En suppleant får gå in för honom, säger landshövding Sven-Erik Österberg till Norrbottenskuriren.

 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser