Häktad jägare stängs av från uppdrag

Norrbotten (JJ) Den 62-åriga man som tillsammans med fyra andra män sitter häktad misstänkt för grovt jaktbrott i Norrbotten, stängs av från sina uppdrag åt länsstyrelsen.

Den misstänkte 62-åringen  har en plats i Viltförvaltningsdelegationen i Norrbottens län, men nu tycker inte landshövdingen i länet att mannen kan ha kvar sin plats.

– Våran rättschef har varit i kontakt med mannens advokat och sagt att mannen får ta en ”time-out” så länge rättsprocessen pågår. Sedan är det ju av naturliga skäl svårt att delta på möten och liknande om man sitter häktad. En suppleant får gå in för honom, säger landshövding Sven-Erik Österberg till Norrbottenskuriren.

 

 

AKTUELLT

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser