Håkan sköt två björnar på åtel

Håkan Malmin, sittande t.h. berättar för jaktkompisarna i Nybrännets jaktlag om den spännande jakten. Foto: Roger C Åström Kalvträsk (JJ) Håkan Malmin, Norsjö, sköt tidigt på morgonen två björnar när han satt och passade vid en åtel strax utanför Kalvträsk i Västerbottens inland.

Håkan sköt sin första björn för 14 år sedan. Efter dagens unika  doublé har han skjuit totalt fem björnar.

Håkan har fem jämthundar, men ingen av dessa jagar björn och han har därför fällt sina björnar antingen vid åtel eller som passkytt. Jaktjournalen skrev om Håkan när för två år sedan sköt en björn under en jakt i Skyttmon i Jämtland.

Björnarna som Håkan fällde premiärmorgonen var två hanbjörnar som av någon anledning kom tillsammans.

Läs mer om Håkans osannolikt framgångsrika jakt vid åteln i kommande nummer av Jaktjournalen.

PS! Björnarna vägdes in i Rusksele och vägde 145 respektive 154 kilo.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser