Håkan sköt två björnar på åtel

Håkan Malmin, sittande t.h. berättar för jaktkompisarna i Nybrännets jaktlag om den spännande jakten. Foto: Roger C Åström Kalvträsk (JJ) Håkan Malmin, Norsjö, sköt tidigt på morgonen två björnar när han satt och passade vid en åtel strax utanför Kalvträsk i Västerbottens inland.

Håkan sköt sin första björn för 14 år sedan. Efter dagens unika  doublé har han skjuit totalt fem björnar.

Håkan har fem jämthundar, men ingen av dessa jagar björn och han har därför fällt sina björnar antingen vid åtel eller som passkytt. Jaktjournalen skrev om Håkan när för två år sedan sköt en björn under en jakt i Skyttmon i Jämtland.

Björnarna som Håkan fällde premiärmorgonen var två hanbjörnar som av någon anledning kom tillsammans.

Läs mer om Håkans osannolikt framgångsrika jakt vid åteln i kommande nummer av Jaktjournalen.

PS! Björnarna vägdes in i Rusksele och vägde 145 respektive 154 kilo.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser