Hagelgevär upphittat – dumpat i sjö

Bromölla (JJ) Ett hagelgevär har hittats i småländsk sjö. Ägaren till vapnet, hemmahörande i Bromölla i Skåne, visste inte ens att det var borta.

Det är Kristianstadsbladet som rapporterar om det märkliga fyndet. Enligt ägaren till vapnet har denne inte öppnat sitt vapenskåp på närmare tio år. Polisen misstänker nu i stället en anhörig till ägaren med missbruksproblematik. Även andra personer har haft tillgång till vapenägarens bostad och kan ha hittat nycklarna till vapenskåpet.

I dagsläget är det inte utrett hur länge hagelgeväret legat i vattnet i sjön, eller om det använts i brottslig verksamhet.

 

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser