Hagel hittades i fastfrusen havsörn

VÄSTERÅS(JJ). En undersökning av en död havsörn som hittades fastfrusen på ett lok i Västerås visade att det fanns hagel i djurkroppen.

Det var i början på mars som örnen upptäcktes då loket skulle inspekteras efter en älgkrock. På lokverkstaden i Västerås hittade man inga spår av älg men däremot en havsörn.

Djurkroppen skickades till Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala, SVA, och där hittades fem hagel i fågelns kropp. 

Nu misstänker polisen att ett grovt jaktbrott kan ha begåtts. 

Det råder oklarhet om var fågeln har träffats av haglen. Lokföraren märkte inte av kollisionen med fågeln. 
Det här skriver Westmanlands Läns Tidning.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser