Hade inte koll på vapenskåpsnyckeln- mister sitt vapen

Alnö (JJ) En man i 50-års-åldern på Alnö förlorar sitt vapen eftersom han inte haft tillräcklig kontroll på nyckeln till sitt vapenskåpet.

Mannen överklagade polisens beslut om att omhänderta hans vapen till förvaltningsrätten i Härnösand. I överklagan beskriver han att nyckeln till vapenskåpet legat väl gömt. Samtidigt konstaterar han att den inneboende som hittade nyckeln blivit vräkt.

50-åringen påpekar också att det inte finns någon brottsmisstanke mot honom själv. Det räckte dock inte för att beveka polisen eller domstolen som stödjer sig på vapenlagen.  

Den inneboende hade ingen vapenlicens och är misstänkt för narkotikabrott samt har 38 avsnitt i belastningsregistret på sig.  

Domstolen gick på polisens beslut och avslog överklagandet, skriver Sundsvall Tidning.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser