Hade inte koll på vapenskåpsnyckeln- mister sitt vapen

Alnö (JJ) En man i 50-års-åldern på Alnö förlorar sitt vapen eftersom han inte haft tillräcklig kontroll på nyckeln till sitt vapenskåpet.

Mannen överklagade polisens beslut om att omhänderta hans vapen till förvaltningsrätten i Härnösand. I överklagan beskriver han att nyckeln till vapenskåpet legat väl gömt. Samtidigt konstaterar han att den inneboende som hittade nyckeln blivit vräkt.

50-åringen påpekar också att det inte finns någon brottsmisstanke mot honom själv. Det räckte dock inte för att beveka polisen eller domstolen som stödjer sig på vapenlagen.  

Den inneboende hade ingen vapenlicens och är misstänkt för narkotikabrott samt har 38 avsnitt i belastningsregistret på sig.  

Domstolen gick på polisens beslut och avslog överklagandet, skriver Sundsvall Tidning.

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser