Gyttorp säljs till internationellt storföretag

Kungsbacka (JJ) Gyttorp AB har sålt alla sina aktier till den schweiziska storkoncernen RUAG Ammotec. Affären färdigställdes i slutet av förra veckan.

Redan tidigare hade RUAG Ammotec 40 procent av aktierna i Gyttorp eftersom koncernens dotterbolaget Norma Precision AB som var en stor aktieägare i Gyttorp.

– Jag är mycket glad att nu kunna välkomna Gyttorp Sverige och Finland som helägda företag i RUAG:s grossistnätverk. Det här är ett viktigt steg för att stärka vår ledande position i Europa, säger Thierry Daguenet, vice president sales companies vid RUAG Ammotec, i ett pressmeddelande.

Köpesumman av aktieaffären är inte känd, rapporterar Nerikes Allehanda.

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser