Gyttorp säljs till internationellt storföretag

Kungsbacka (JJ) Gyttorp AB har sålt alla sina aktier till den schweiziska storkoncernen RUAG Ammotec. Affären färdigställdes i slutet av förra veckan.

Redan tidigare hade RUAG Ammotec 40 procent av aktierna i Gyttorp eftersom koncernens dotterbolaget Norma Precision AB som var en stor aktieägare i Gyttorp.

– Jag är mycket glad att nu kunna välkomna Gyttorp Sverige och Finland som helägda företag i RUAG:s grossistnätverk. Det här är ett viktigt steg för att stärka vår ledande position i Europa, säger Thierry Daguenet, vice president sales companies vid RUAG Ammotec, i ett pressmeddelande.

Köpesumman av aktieaffären är inte känd, rapporterar Nerikes Allehanda.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser