Gummikulor ska skrämma bort vargarna

Saxdalen/Grängesberg(JJ) Enligt uppgifter på länsstyrelsens hemsida ska man försöka skrämma bort de oskygga vargarna i området kring Grängesberg, Saxdalen och Gonäs.

Det är länstyrelsens besiktningsman Bert Eriksson som ska utföra detta under fredag och lördag
kväll, efter klockan 16.00.
Om möjligt ska gummikulor används för att försöka skrämma bort de oskygga vargarna.

Länsstyrelsen uppmanar att de som gör vargobservationer inom denna tidsperiod och område att rapportera detta till Bert på telefon 010-225 03 26.
Det här meddelar länsstyrelsen på sin hemsida.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser