Guldbock på första försöket

Lycksele (JJ) Linda Johansson från Lycksele ska sent glömma sin vårbockspremiär. Andra kvällspasset fällde hon sin första råbock. Och det var inte vilken bock som helst.

Lindas vårbockspremiär var en upplevelse utöver det vanliga. Foto: Mats Lindström

22-åriga Linda Johansson har jagat älg sen hon var tio år. Först med pappa och på egen hand sedan hon blev 18 år. Men något rådjur har hon hittills inte fått fälla. I alla fall inte innan årets vårbockspremiär.

– Min chef, Mats Lindström, har en jaktmark utanför stan. Han har visat bilder på bocken som han följt i fyra år. Sen har vi skämtat lite om att jag ska följa med honom ut och nu blev det verklighet, säger hon.

Efter ett tretton timmar långt premiärpass den första maj där endast en bock som ska sparas skymtades, gjorde Linda och Mats i går kväll ett nytt försök.

– Det var inte många minuter kvar tills jakten hade fått avbrytas, men plötsligt så dök ett rådjur upp i snåren cirka 80 meter från passet. Jag gjorde mig beredd om det nu skulle visa sig vara rätt rådjur. Och det var det.

Rådjuret ställde upp sig med full bredsida och Linda kunde trycka av. Först när hon kom fram förstod hon hur stor bock det faktiskt var.

– Det känns helt fantastiskt att mitt första rådjur fick bli en så här fin bock. Det har fortfarande inte riktigt sjunkit in.

Det verkar onekligen som Lindas jobb som butikschef på jaktföretaget Z-aim har genererat en del bra jakt. För två veckor sedan fick hon möjligheten att nedlägga sitt första vildsvin.

– Ja, det har varit en bra vår, säger Linda och skrattar.

Nöjd jägare med första rådjuret. Foto: Mats Lindström

Linda jämför hornen på bocken med en äldre guldtrofé. Foto:Mats Lindström

Läser du nyheten via JJ-appen? Fler bilder på Linda och bocken på www.jaktjournalen.se

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser