Grym rävfångst

Vilhelmina (JJ) En räv som fastnat med ena tassen i en förbjuden trampsax fick avlivas av Vilhelminapolisen.

Polisen larmades av en lastbilschaufför som uppmärksammade hur räven släpade runt med fällan på riksväg 45 vid Frostberget mellan Storuman och Vilhelmina.
En patrull från Vilhelmina åkte till platsen och upptäckte räven mellan Frostberget och järnvägsövergången en dryg kilometer bort i en skogsdunge. Räven närmade sig som om den ville ha mat men kom inte så nära att den kunde fångas in för att ta bort rävsaxen. Därför avlivades den. Benet var brutet och sårskadan blå och infekterad.
Vilhelminapolisen har gjort en anmälan om jaktbrott och anser att tilltaget med rävsaxen är otroligt grymt. Det är förbjudet att jaga med den här typen av saxar och dessutom var den inte förankrad. Polisen vill gärna ha tips om vem som kan ha lagt ut den här rävsaxen.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser