Grym rävfångst

Vilhelmina (JJ) En räv som fastnat med ena tassen i en förbjuden trampsax fick avlivas av Vilhelminapolisen.

Polisen larmades av en lastbilschaufför som uppmärksammade hur räven släpade runt med fällan på riksväg 45 vid Frostberget mellan Storuman och Vilhelmina.
En patrull från Vilhelmina åkte till platsen och upptäckte räven mellan Frostberget och järnvägsövergången en dryg kilometer bort i en skogsdunge. Räven närmade sig som om den ville ha mat men kom inte så nära att den kunde fångas in för att ta bort rävsaxen. Därför avlivades den. Benet var brutet och sårskadan blå och infekterad.
Vilhelminapolisen har gjort en anmälan om jaktbrott och anser att tilltaget med rävsaxen är otroligt grymt. Det är förbjudet att jaga med den här typen av saxar och dessutom var den inte förankrad. Polisen vill gärna ha tips om vem som kan ha lagt ut den här rävsaxen.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser