Grizzly dödade joggare

Canmore (JJ) Isabelle Dube, 36 år, dödades av en grizzly när hon var ute på cykeltur med sin mountainbike utanför staden Canmore i Kanada.

Dube klättrade upp i ett träd när björnen gick till attack och hennes vänner tog sig till en närliggande golfbana för att få hjälp. När hjälpen anlände hade björnen lyckats få ned kvinnan ur trädet och slagit ihjäl henne.
Björnen hade tidigare vistats i ett tätbebyggt område och myndigheterna i Alberta hade nyligen flyttat den för att den inte skulle utgöra något hot mot människor.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser