Grisjägare åtalade

Karlskrona (JJ) Två jägare har åtalats misstänkta för jaktbrott i samband med en vildsvinsjakt på en gård utanför Nättraby.

Jakten skedde i början av mars när en av jägarna såg ett vildsvin och beslöt att skjuta trots att han såg att det var ett vuxet djur som var förbjudet att skjuta.
Skottet mot grisen var inte dödande och djuret försvann. Den skadskjutna grisen upptäcktes senare vid Johannishus av godsets jägare Tomas Kjellsson. Kjellsson spårade och avlivade grisen som hade en skottskada i ett framben. Fallet anmäldes till polisen som i brist på bevis lade ned utredningen.
Tomas Kjellsson begärde då överprövning av fallet hos överåklagarmyndigheten i Malmö. Överåklagare Gunnar Ådell har beslutat att ta upp förundersökningen rörande männens misstänkta jaktbrott. Männen har åtalats och de förnekar brott.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser