Grisjägare åtalade

Karlskrona (JJ) Två jägare har åtalats misstänkta för jaktbrott i samband med en vildsvinsjakt på en gård utanför Nättraby.

Jakten skedde i början av mars när en av jägarna såg ett vildsvin och beslöt att skjuta trots att han såg att det var ett vuxet djur som var förbjudet att skjuta.
Skottet mot grisen var inte dödande och djuret försvann. Den skadskjutna grisen upptäcktes senare vid Johannishus av godsets jägare Tomas Kjellsson. Kjellsson spårade och avlivade grisen som hade en skottskada i ett framben. Fallet anmäldes till polisen som i brist på bevis lade ned utredningen.
Tomas Kjellsson begärde då överprövning av fallet hos överåklagarmyndigheten i Malmö. Överåklagare Gunnar Ådell har beslutat att ta upp förundersökningen rörande männens misstänkta jaktbrott. Männen har åtalats och de förnekar brott.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser