Grävlingar plågar boende på Herrgärdet

VÄSTERÅS(JJ). Grävlingarna förstör den lilla radhusträdgården i Herrgärdet. Inga Carlsson har ett gryt vid lägenhetens uteplats. – Jag har grävlingen under köksfönstret och kan inte längre stå där ute och putsa mitt fönster. Jag har fått höra att snart kan jag nog lyfta upp min schersminbuske för de äter ju rötterna, säger Inga Carlsson till Vestmanlands Läns Tidning.

Nu har fastighetsägaren Mimer anlitat en jägare som ställt dit en fälla. 
– Men de är så klipska och går nog inte dit, säger Inga Carlsson.

Kenneth Jansson, biträdande distriktschef för område väst, har inte kännedom om just det här fallet. Däremot berättar han att det i höstas även var problem på Oxbacken.
I det området fångades tre grävlingar som sedan avlivades. Men han känner inte till några ytterligare fall. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser