Grävlingar plågar boende på Herrgärdet

VÄSTERÅS(JJ). Grävlingarna förstör den lilla radhusträdgården i Herrgärdet. Inga Carlsson har ett gryt vid lägenhetens uteplats. – Jag har grävlingen under köksfönstret och kan inte längre stå där ute och putsa mitt fönster. Jag har fått höra att snart kan jag nog lyfta upp min schersminbuske för de äter ju rötterna, säger Inga Carlsson till Vestmanlands Läns Tidning.

Nu har fastighetsägaren Mimer anlitat en jägare som ställt dit en fälla. 
– Men de är så klipska och går nog inte dit, säger Inga Carlsson.

Kenneth Jansson, biträdande distriktschef för område väst, har inte kännedom om just det här fallet. Däremot berättar han att det i höstas även var problem på Oxbacken.
I det området fångades tre grävlingar som sedan avlivades. Men han känner inte till några ytterligare fall. 

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser