Grävlingar förstör kulturminnesmärke

Falun (JJ) Naturreservatet Runns norra öar ska bli kvitt grävlingar som förstör en värdefull husgrund. Det är Falu kommun som ska bedriva skyddsjakt i området.

Det är Hellmans gård i naturreservatet som fått påhälsning av grävling. Grunden på huset undermineras när grävlingarna härjar under huset. Eftersom husen på gården har ett kulturhistoriskt värde måste skadedjuren tas bort.

Kommunjägarna ska nu försöka fånga grävlingen eller grävlingarna med fälla. Jakten får pågå fram tills den sista maj, rapporterar Dalarnas Tidningar. 

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser