Uppdaterad: Granngården samarbetar med jaktfientlig organisation

Kungsbacka (JJ) Lantbruk och trädgårdsbutikskedjan Granngården samarbetar med den jaktfientliga organisationen Djurskyddet Sverige. Som kund uppmanas man att runda av köpebeloppet uppåt för att skänka pengar till Djurskyddets verksamhet.

Vill du skänka pengar till en organisation som aktivt arbetar mot jakt.

Granngården är ett etablerat handelsföretag som riktar sig till småbrukare, häst- och fårägare samt trädgårdsintresserade. I företagets policy står ”Vi ska skapa ett friskare Sverige genom en folkrörelse där fler väljer det jordnära livet.”

Nu samarbetar företaget med en organisation som står väldigt långt i från jägarna. Djurskyddet Sverige vill bland annat att Svenska Jägareförbundet ska bli av med sitt allmänna uppdrag. Under rubriken Jaktideologi påstår också organisationen att säljakt från båt medför stor risk för skadeskjutning, en uppgift som inte alls stämmer överens med verkligheten.

Vidare menar Djurskyddet att exempelvis räv- och grävlingfällor bör förbjudas. Skyddsjakt är också något som organisationen vill begränsa påtagligt.

Jaktjournalen har sökt Granngårdens presschef för en kommentar men inte fått svar, däremot har vi tagit del av ett svar till en privatperson som också uppmärksammat samarbetet och där skriver Granngården att samarbetet endast omfattar katt- och hundhem och att de är tacksamma för synpunkter och ska se över avtalet med Djurskyddet.

Uppdatering kl 15.44:

Nu backar Granngården efter en jägarstorm på sociala medier. På Facebook skriver kundklubbsansvarige.

”Granngården avslutar samarbetet med Djurskyddet Sverige.
På grund av reaktioner som vi fått från en del av våra kunder väljer vi att avbryta vårt samarbete med Djurskyddet Sverige. Vårt arbete med att stödja hund- och katthem runt om i Sverige fortsätter genom andra samarbeten.
/ Kundklubbsansvarig”

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser