Grangärde jaktvårdskrets rekommenderar vargjaktsbojkott

GRANGÄRDE(JJ). Grangärde jaktvårdskrets rekommenderar sina jägare att inte delta i den kommande vargjakten. Många av jägarna i kretsen är besvikna över tilldelningen. Det var en stor majoritet i kretsen som röstade för en bojkott av jakten.

När det gäller jägarna i Ludvika så kommer de spårningar som ska göras i veckan att avgöra huruvida man ska delta i jakten eller inte.  
– Vi har inte lagt upp några riktlinjer, men vi har veckan på oss. Vi håller extra koll på området Klenshyttan-Skeppmora-Hällsjön. Finner vi färska vargspår så ringer vi varandra lite mellan lagen hur vi ska jaga, säger ordförande Kjell Hallgren till Dala-Demokraten.

Det har inte varit något kretsmöte i Säfsnäs jaktvårdskrets som behandlat vargjakten.
I Säfsen kommer det inte att ske någon större organiserad vargjakt.
I Fredriksberg har man inte bestämt hur man ska göra med vargjakten.
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser