Gråhundsmästerskap avgjort

Dalarna (JJ) I skuggan av Älghunds-SM genomfördes i helgen också Gråhundsmästerskapet. Rasmästerskapet ägde rum i skogarna utanför Orsa, Dalarna.

Prispallstrion på årets gråhundsmästerskap. Fr v: Tvåan Peter Ömalm, Gällivare som startade hunden Skörbäckens Birk. Ettan Tony Carlborg, Smedjebacken som startade Gråsockans Tyke. Trean Jan Arvidsson, Lidhult som startade Örnahalls Dimma.

Sveriges åtta bästa gråhundar, plus Finlands och Norges bästa hund återfanns i startfältet.

De hundar med bäst provpoäng på två av de fyra senaste genomförda proven var kvalificerade till mästerskapet.

Jörgen Olsson, ordförande i Svenska Gråhundsklubben tyckte arrangemanget förflöt bra, men medger att älgarna var onödigt oroliga.

– Det är alltid lite problematiskt under brunsten. Alla startande hundar hittade älg men vi hade många skenälgar och långa förföljanden. Att hundarna som fanns i startfältet var duktiga råder inget tvivel om. Den finska deltagaren kvalificerade sig på två prov som tillsammans gav 193 poäng.

Vinnare blev till slut en hund från Dalarna, Gråsockans Tyke, med ägare Tony Carlborg, Smedjebacken.

Tävlingsresultat

1. Gråsockans Tyke, 76,5 p.
2. Skörbäckens Birk, 74 p.
3. Örnahalls Dimma 73 p.
4. Erihells Abbe, 66,5 p.
5. Åbromyrens Ceku, 54,5 p.
6. Fermsa Ceasar, 37,5 p.
7. Færgestadsmyra´s D-L Pan, 37 p. (Norge)
8. Sky, 34,5 p.
9 Älvkrokens Mio, 33,5 p.(Finland)
10. Böjeryds Akilles, 31,5 p.

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser