Gråhunden Cia överlevde lodjursattack

Solvarbo (JJ) Gråhunden Cia, nio månader fick rivsår på båda sidor av ryggen men överlevde attacken från lodjuret. Dramatiken utspelade sig när ägaren Conny Hanspers, Solvarbo, tagit med sig sin nio månaders gråhundstik Cia ut på älgjakt.

Conny berättar för Dalarnas Tidningar att han hörde hunden skälla 20-25 meter ifrån honom och sedan blev det tyst. Efter ett par minuter dök hunden upp på vägen och då såg Conny  den hade rivmärken på öronen, men fortsatte jaga.
Så upptäckte han att hunden hade fler skador och det blev färd till Falu djursjukhus med hunden och där upptäcktes att den hade fått flera rivsår och hål efter klor.
Hunden hade rivsår och hål efter klor på båda sidor på ryggen, ett jack under ena ögat, rivsår på öronen och även en skada på ena frambenet.
– De sydde nog ett tjugotal stygn, säger Conny.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser