Gråhunden Cia överlevde lodjursattack

Solvarbo (JJ) Gråhunden Cia, nio månader fick rivsår på båda sidor av ryggen men överlevde attacken från lodjuret. Dramatiken utspelade sig när ägaren Conny Hanspers, Solvarbo, tagit med sig sin nio månaders gråhundstik Cia ut på älgjakt.

Conny berättar för Dalarnas Tidningar att han hörde hunden skälla 20-25 meter ifrån honom och sedan blev det tyst. Efter ett par minuter dök hunden upp på vägen och då såg Conny  den hade rivmärken på öronen, men fortsatte jaga.
Så upptäckte han att hunden hade fler skador och det blev färd till Falu djursjukhus med hunden och där upptäcktes att den hade fått flera rivsår och hål efter klor.
Hunden hade rivsår och hål efter klor på båda sidor på ryggen, ett jack under ena ögat, rivsår på öronen och även en skada på ena frambenet.
– De sydde nog ett tjugotal stygn, säger Conny.

5 kommentarer

 • Undres
  Hade det varit varg hade alla gnällat men nu är det loddjur så säger ingen något ? .. Kanske eftersom det är jakttid på loddjur eller hur?

 • Svar till ”Hans”
  Nej, det är ingen jakt på lodjur den här tiden ¨på året. Borde vara mer påläst om du skall vara inne på dessa sidor och lägga dig i.

  Ang Vargen så tänker jag ej kommentera detta då det ej är lönt att diskutéra med någon som in`t begrip!

 • ”Hans”
  Jag tycker det är bra att du skriver här. Det är alltid lika skojigt att läsa dina inlägg. Du är faktiskt lika underhållande som den där Lola…

 • ..
  Peter:.. nej inte just nu är där jakttid på lodjur men jakt är där jo.

  Karl:.. Tack, detsamma kan jag säge till många av er ;)

 • Tack Karl
  Sunda åsikter och välformulerade inlägg.
  Det är facit till underhållande läsning. :)

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser