Gråhund vargdödad i Voxnabruk

Voxnabruk (JJ) Patrik Eklund, Voxnabruk fick i måndags sin 18-månaders gråhundstik vargdödad nära bostaden när han var ute på kvällspromenad med familjen och hundarna.

Familjen Eklund var cirka 300 meter från hemmet när unghunden som vanligtvis får gå lös under kvällspromenaden sprang iväg och började skälla i en skogskant cirka 200 meter från familjen.
Gråhunden kom inte tillbaka trots att man ropade och sedan började Patrik leta trots att mörkret snabbt föll på. Patrik tog sedan bilen och körde runt för att försöka hitta sin hund. Han upptäckte då vargspår och började ana vad som kunde ha hänt.
Patrik fortsatte på kvällen att leta sin hund med hjälp av ficklampa, utan att lyckas. På morgonen fortsatten han sökandet i första ljuset och då hittade han ganska snabbt sin hund. Gråhundstiken var till hälften uppäten av varg.
– En fruktansvärd upplevelse, säger Patrik, till Radio Gävleborg.

5 kommentarer

 • 300
  300m är inte långt borta. Rysligt att behöva ha dom så nära,stackars familj.Jag beklagar
  (bekymrad hälsing fr Arbrå)

 • ???
  Hur många hundar måste sätta livet till innan denna förbannade regering ska fatta att de är för mycket varg i vårat land?!!!
  Allt som har huggtänder och klor ska bort från skogarna!!

 • Varg i Hälsingland…
  I samma revir dödades en stövare på harjakt under torsdagen enligt vargobs. Något radikalt måste ske i hälsingland om vi skall kunna fortsätta jaga med våra hundar här i skogarna!

 • Odjur
  Lider med dig Patrik.Förjävligt att vi inta ska kunna ha våra hundar ifred för detta av staten skyddade odjur.Blev av med min tysk för 14 dar sen.

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser