Uppdaterad: Gråhund stulen i Holmträsk

Arvidsjaur (JJ) En gråhund har sannolikt blivit stulen ikväll från Holmträsk i Arvidsjaur kommun i Norrbotten. Hunden, en fyraårig gråhundshane, var utomhus när ägaren såg en vit Pick-up svänga upp mot fastigheten, stanna och sedan lämna adressen.

Strax efteråt upptäcke ägaren att hans hund försvunnit. Hundspåren i snön slutar där pick up:en stannade. Händelsen kom till polisens kännedom klockan 19.08.

En polisanmälan är upprättad om stölden. Polisen efterlyser vittne till stölden samt tips om var hunden kan finnas.

Uppdatering:

Piteå-tidningen rapporterar att den fyraåriga gråhunden Leo efter ett par timmar var tillbaka hemma igen. Han var aldrig stulen och polisen kan avbryta sin jakt på vita pick up-bilar.

 

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser