Uppdaterad: Gråhund stulen i Holmträsk

Arvidsjaur (JJ) En gråhund har sannolikt blivit stulen ikväll från Holmträsk i Arvidsjaur kommun i Norrbotten. Hunden, en fyraårig gråhundshane, var utomhus när ägaren såg en vit Pick-up svänga upp mot fastigheten, stanna och sedan lämna adressen.

Strax efteråt upptäcke ägaren att hans hund försvunnit. Hundspåren i snön slutar där pick up:en stannade. Händelsen kom till polisens kännedom klockan 19.08.

En polisanmälan är upprättad om stölden. Polisen efterlyser vittne till stölden samt tips om var hunden kan finnas.

Uppdatering:

Piteå-tidningen rapporterar att den fyraåriga gråhunden Leo efter ett par timmar var tillbaka hemma igen. Han var aldrig stulen och polisen kan avbryta sin jakt på vita pick up-bilar.

 

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser