Gråhund i slagsmål med varg

Mora (JJ) Ett skrämskott i marken räddade förmodligen livet på Sven Anderssons gråhund Abbe som råkat i slagsmål med en varg på Våmhusskogen utanför Orsa i Dalarna.

Abbes ägare var ute tillsammans med sin hund och en jaktkompis i närheten av Indnäs fäbod när han fick höra något som påminde om ett hundslagsmål.
 Sven sprang fram och fick se hur hans hund och en varg rulla runt och försvinna nedför en slänt. Sven sköt ett skott i marken och då kom hans hund tillbaka.

Abbe vilar nu ut hemmea med bitskador på nosen och sår på kroppen med dräneringsslangar som veterinären lagt in.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser