Gråhund i slagsmål med varg

Mora (JJ) Ett skrämskott i marken räddade förmodligen livet på Sven Anderssons gråhund Abbe som råkat i slagsmål med en varg på Våmhusskogen utanför Orsa i Dalarna.

Abbes ägare var ute tillsammans med sin hund och en jaktkompis i närheten av Indnäs fäbod när han fick höra något som påminde om ett hundslagsmål.
 Sven sprang fram och fick se hur hans hund och en varg rulla runt och försvinna nedför en slänt. Sven sköt ett skott i marken och då kom hans hund tillbaka.

Abbe vilar nu ut hemmea med bitskador på nosen och sår på kroppen med dräneringsslangar som veterinären lagt in.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser