Gråhund dödad av varg

Leksand (JJ) Per Sandberg, från Leksand, fick på lördagseftermiddagen sin treåriga jakttik och gråhund Björnjägarens Mias Ivrig, dödad av varg eller vargar.

Per Sandbergs inlägg på Facebook vittnar om förtvivlan, sorg och uppgivenhet.

Per Sandberg, som är hundförare i jaktlaget i Älgberget, var ute för att jaga kalv på lördagen. Gråhundstiken skällde på en en ko med kalv men när  Per var 600-700 meter från Mias ståndskall platsen förändrades hundens tonläge.

– Jag har aldrig hört Ivrig skälla på det sättet. Och efter ett tag blev det helt tyst. När Per kom fram såg han Ivrig ligga helt orörlig.

– Jag böjde mig ned, sa hennes namn, för även om jag innerst inne förstod att hon dödats av varg tog det ett tag innan allt sjönk in, säger Per.

– Jag minns att jag skrek i ren frustration. Det var hemskt att se.

Per Sandberg gick en kilometer till bilen med Ivrig i famnen.

– Det är som en mardröm. Sedan snurrar det hela tiden i huvudet, tänk om jag kommit fem minuter tidigare då kanske Ivrig klarat sig.

Per Sandberg älskar skog och natur. Jakten har blivit en livsstil för honom – och hans familj.

– Vågar jag någonsin släppa någon av mina andra hundar i framtiden, säger Per Sandberg frågande till Dalarnas Tidningar.

AKTUELLT

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser