GPS på jägare och renar

Saxnäs (JJ) Med GPS-mottagare på renar, hundar och jägaren ska forskare snart kunna ge besked om ripjakten stör rennäringen.

Anna Skarin, forskare på enheten för renforskning på SLU i Uppsala gör studien för att se hur både djur och människor rör sig under jakten. I höst har fem jaktlag med italienska jägare deltagit i Saxnäsområdet. Forskning har även bedrivit på två områden i Jämtland.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser