Göras fällde björn i Ljusbodarna

Leksand (JJ) I går fälldes en rejäl björnhanne på 210 kg i Ljusbodarna utanför Leksand. Skytten Anders Göras gensköt gångståndet och fick björnen på 10 meter.

I går morse släppte Dennis Fisk, sin duktiga jämthunde Strip i Vackerberget, Ljusboadarna. Redan för ett par dagar sedan sköts det björn för Stripe och det tog inte lång tid innan han hittade björn på nytt.

Björnen ville inte så ordentligt utan gick undan i långsamt gångstånd. Efter två timmars jakt lyckades Anders Göras genskjuta gångståndet och fick björnen på tio meter.

Anders gjorde inget misstag och fällde björnen, en hane på 210 kg.

Jägarna bakom björnen i Ljusbodarna. Fr v skytten Anders Göras, Dennis Fisk med Stripe, Jerker Esteen och Jocke Lindberg.
AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser