”Gör biogas av vildsvinen”

Carl-Albert Rydemark, har nyss lutat efter24 år som LRF-ordförande i Järna-Hölö-Mörkö. Han har motionerat till LRF:s riksstämma om att införa skottpengar på 2 500 kronor per vildsvin. De grisar som inte äts upp vill han göra biogas av!

Rydemark anser det vara en rimlig ersättning eftersom det tar 15 – 20 timmar för att skjuta ett vildsvin. Han anser även att det var politikerna som tog beslutet att återinföra vildsvinen och därför ska staten ska betala för det.
Om det blir svårt att få avsättning för de skjutna djuren anser Rydemark att det får bli biogas av dem. Det är den enda nytta vildsvinen kan göra anser Rydemark.
På grund av problemen med vildsvin anser Rydemark det var korkat att när markägare tar betalt av jägare för att de ska få jaga.
–Det skulle jag inte göra det. Det är väl bara att ta in dem om etik och säkerhet kan garanteras, säger han till Länstidningen Södertälje.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser