”Gör biogas av vildsvinen”

Carl-Albert Rydemark, har nyss lutat efter24 år som LRF-ordförande i Järna-Hölö-Mörkö. Han har motionerat till LRF:s riksstämma om att införa skottpengar på 2 500 kronor per vildsvin. De grisar som inte äts upp vill han göra biogas av!

Rydemark anser det vara en rimlig ersättning eftersom det tar 15 – 20 timmar för att skjuta ett vildsvin. Han anser även att det var politikerna som tog beslutet att återinföra vildsvinen och därför ska staten ska betala för det.
Om det blir svårt att få avsättning för de skjutna djuren anser Rydemark att det får bli biogas av dem. Det är den enda nytta vildsvinen kan göra anser Rydemark.
På grund av problemen med vildsvin anser Rydemark det var korkat att när markägare tar betalt av jägare för att de ska få jaga.
–Det skulle jag inte göra det. Det är väl bara att ta in dem om etik och säkerhet kan garanteras, säger han till Länstidningen Södertälje.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser