God tillgång på räv i Kronobergs län

KRONOBERGS LÄN(JJ). Det är troligen omrking sex år sedan det fanns så mycket räv som nu i Kronobergs län. Anledningarna är god tillgång på mat och färre fall av skabbangrepp.

– De rävar som finns nu är lite friskare, det finns mycket mat och de kan sätta större kullar, säger Elias Turesson, jaktvårdskonsulent på Jägareförbundet Syd, till Sveriges Radio P4 Kronoberg. 

Enligt Turesson finns det tecken som tyder på att skabbdjuret blivit lite mildare och även att räven utvecklat lite immunitet mot rävskabben.

Men rävstammen får inte bli för stor menar Turesson och han påpekar att avskjutningen kan behöva öka i den del områden när jakten startar.
Avskutningen har under tidigare år legat på cirka 4 000 rävar per jaktsäsong i Kronoberg. 
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Kronoberg.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser