Glöersen tror på ny rekordjakt

VÄRMLAND(JJ). Årets tilldelning för älgjakten blev lägre i Värmland än förra året, trots att antalet älgar ökat. Förra året sköts 7 200 älgar, men det var långt från den aktuella kvoten då. Gunnar Glöersen, jaktvårdskonsulent på Jägareförbundet, tror dock på ett nytt rekord under årets älgjakt.

Tilldelningen i år är över 6 000 älgar för A- och B-områden, sedan tillkommer älgskötselområden som ligger utanför detta. Glöersen säger till Sverigs Radio P4 Värmland att det betyder att tilldelningen egentligen är den dubbla. 
– Att vi varit försiktiga med att släppa ut våra älghundar i skogen de senaste åren beror mycket på vargen, därför har konsekvensen blivit att vi inte skjutit av den tilldelning som vi fått, säger Glöersen till Sverigs Radio P4 Värmland. 

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser