Glöersen tror på ny rekordjakt

VÄRMLAND(JJ). Årets tilldelning för älgjakten blev lägre i Värmland än förra året, trots att antalet älgar ökat. Förra året sköts 7 200 älgar, men det var långt från den aktuella kvoten då. Gunnar Glöersen, jaktvårdskonsulent på Jägareförbundet, tror dock på ett nytt rekord under årets älgjakt.

Tilldelningen i år är över 6 000 älgar för A- och B-områden, sedan tillkommer älgskötselområden som ligger utanför detta. Glöersen säger till Sverigs Radio P4 Värmland att det betyder att tilldelningen egentligen är den dubbla. 
– Att vi varit försiktiga med att släppa ut våra älghundar i skogen de senaste åren beror mycket på vargen, därför har konsekvensen blivit att vi inte skjutit av den tilldelning som vi fått, säger Glöersen till Sverigs Radio P4 Värmland. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser