Gick ut med fel gränsdragning för björnjaktsområden

Dalarna (JJ) Länsstyrelsen har gått ut med felaktiga uppgifter kring gränsdragningar för delområden i årets licensjakt. Strax innan jaktstart rättades problemet till.

Björnjägare i Dalarna bör uppdatera sina kartor med områdesgränser. De delområden Länsstyrelsen i Dalarna gick ut med i samband med att tilldelningen släpptes tidigare i somras var felaktiga. Med bara dagar kvar till premiären fick de rättat till problemet.

Det gäller framför allt gränsen mellan delområde 2 och delområde 3 som tidigare varit fel. Anledningen är att man utgått från älgförvaltningsområden och några av dessa ritades om i fjol.

På länsstyrelsen i Dalarnas läns hemsida>> kan man nu ladda ner de nya korrekta kartorna.

55 björnar får fällas i länet. Högst tre vuxna honor får fällas i västra Dalarna och en vuxen hona i södra Dalarna. Ingen begränsning finns för antal vuxna honor i norra och nordöstra Dalarna. Som vuxna honor räknas honor på över 80 kilo levandevikt.

Klockan 08.33 var hittills ingen björn inrapporterat fälld i Dalarna till Statens Veterinärmedicinska Anstalt. Däremot tre björnar i Gävleborgs län och en Jämtlands län.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser