Gevärskula gick rakt genom plåten på Mattias bil

Kramfors (JJ) Mattias Dahlberg och hans jaktkompisar hade precis styckat en älg när det svischade till i luften och Mattias bil träffades av en gevärskula. Den gick rakt genom plåten på bilen och rutan sprack.

SVT Västernorrland berättar att Mattias Dahlberg och de andra jaktkompisarna stod bara ett tiotal meter från Mattias bil. De hörde inte något skott avlossas.

– Det kunde ha blivit farligt. Man är skyldig att ha kulgång när man skjuter, säger Mattias Dahlberg till SVT.

TV-stationen har bilder på de skador kulan orsakade bilen. Se bilderna här.

En polisanmälan om framkallande av fara för annan har upprättats.

– Vi har ingen aning om vem som sköt men den som gjorde det vet nog om det, men den personen kommer knappast att berätta det för polisen, säger jourhavande förundersökningsledare Kenneth Magnusson till SVT.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser