Gevärskula gick rakt genom plåten på Mattias bil

Kramfors (JJ) Mattias Dahlberg och hans jaktkompisar hade precis styckat en älg när det svischade till i luften och Mattias bil träffades av en gevärskula. Den gick rakt genom plåten på bilen och rutan sprack.

SVT Västernorrland berättar att Mattias Dahlberg och de andra jaktkompisarna stod bara ett tiotal meter från Mattias bil. De hörde inte något skott avlossas.

– Det kunde ha blivit farligt. Man är skyldig att ha kulgång när man skjuter, säger Mattias Dahlberg till SVT.

TV-stationen har bilder på de skador kulan orsakade bilen. Se bilderna här.

En polisanmälan om framkallande av fara för annan har upprättats.

– Vi har ingen aning om vem som sköt men den som gjorde det vet nog om det, men den personen kommer knappast att berätta det för polisen, säger jourhavande förundersökningsledare Kenneth Magnusson till SVT.

AKTUELLT

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Kolgrillad älgfilé

Numera tar grillsäsongen aldrig slut. Låt inte den fina älgfilén bli liggande i frysen och i värsta fall bortglömd. Med en god marinad och ett dygn i kylen är en mör älgfilé något av det godaste man kan låta vända på kolgrillen. Låt inga andra smaker konkurrera med den suveränt goda älgfilén, servera med en

Crut – en ståndhund av rang

När jämthunden Älgtjärnets Crut släpps lös i skogen är chansen till ståndskall rejält hög. Han har aldrig misslyckats på ett jaktprov och med tio förstapris på tio starter har han en meritlista som många bara drömmer om.

Redolfi EOS Steel

Gyttorp lanserar flera modeller från Redolfi Armi. Hagelbockar för jakt, sporting och lerduveskytte. Bockarna finns i Light, Steel och Sporting. Light och Steel finns i kaliber 12 och 20. Sporting i kaliber 12. Jaktjournalen har testat modellen Redolfi EOS Steel, som har tydliga influenser från traditionell italiensk tillverkning av hagelbockar.

Annonser