Gevärskula gick rakt genom plåten på Mattias bil

Kramfors (JJ) Mattias Dahlberg och hans jaktkompisar hade precis styckat en älg när det svischade till i luften och Mattias bil träffades av en gevärskula. Den gick rakt genom plåten på bilen och rutan sprack.

SVT Västernorrland berättar att Mattias Dahlberg och de andra jaktkompisarna stod bara ett tiotal meter från Mattias bil. De hörde inte något skott avlossas.

– Det kunde ha blivit farligt. Man är skyldig att ha kulgång när man skjuter, säger Mattias Dahlberg till SVT.

TV-stationen har bilder på de skador kulan orsakade bilen. Se bilderna här.

En polisanmälan om framkallande av fara för annan har upprättats.

– Vi har ingen aning om vem som sköt men den som gjorde det vet nog om det, men den personen kommer knappast att berätta det för polisen, säger jourhavande förundersökningsledare Kenneth Magnusson till SVT.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser