Gevär gick av på Kastrup

Köpenhamn (JJ) En 76-årig man häktas i Köpenhamn under tisdagen efter en uppseendeväckande skottepisod på Kastrups flygplats i måndags kväll.

När en flygplatsanställd skulle lägga mannens vapenfodral på en bagagevagn gick plötsligt ett skott av. Två anställda träffades av hagel liksom ena vingen på ett flygplan.
Mannen, som är norrman men bosatt i Florida  misstänks nu för vållande av fara för annan. Han säger sig inte veta varför det fanns patroner i loppet.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser