Gävlepoliser missnöjda med Vapen-Pär

Gävle (JJ) Missnöjet bland vapenhandläggarna hos Polismyndigheten uppmärksammas nu på flera håll i Sverige.

Jaktjournalen har tidigare skrivit om poliser i Kalmar län som ondgjort sig över det nya datasystemet för hantering av vapenärenden, Vapen-Pär.

Nu höjer även fackförbundet för poliserna i Gävle rösten och påtalar brister i systemet. – Längre handläggningstider gör att högarna med ärenden växer och handläggarna blir stressade. Tekniken måste fungera om vi ska kunna hålla våra servicetider. Om problemen inte går att lösa måste man kanske låta Vapen-Pär gå samma väg som Pust, säger Lena Bogren Ovaska, ordförande för länssektionen i Gävleborg till gd.se.

Pust var ett datasystem för trafikärenden som introducerades 2011 men nu i vår togs bort eftersom klagomålen på systemet blev för stora.
 

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser