Gävlepoliser missnöjda med Vapen-Pär

Gävle (JJ) Missnöjet bland vapenhandläggarna hos Polismyndigheten uppmärksammas nu på flera håll i Sverige.

Jaktjournalen har tidigare skrivit om poliser i Kalmar län som ondgjort sig över det nya datasystemet för hantering av vapenärenden, Vapen-Pär.

Nu höjer även fackförbundet för poliserna i Gävle rösten och påtalar brister i systemet. – Längre handläggningstider gör att högarna med ärenden växer och handläggarna blir stressade. Tekniken måste fungera om vi ska kunna hålla våra servicetider. Om problemen inte går att lösa måste man kanske låta Vapen-Pär gå samma väg som Pust, säger Lena Bogren Ovaska, ordförande för länssektionen i Gävleborg till gd.se.

Pust var ett datasystem för trafikärenden som introducerades 2011 men nu i vår togs bort eftersom klagomålen på systemet blev för stora.
 

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser