Gävle säger ja till varg

Gävle (JJ) Trots protester från invånarna i Hedesunda har Gävle kommun inget emot förslaget att placera varg i Hedesunda.

Nordanstigs kommun är kraftigt emot att vargar överhuvudtaget placeras i länet eftersom det redan finns åtta vargrevir i länet. I remissvaret till länsstyrelsen skickar kommunen med 774 namnunderskrifter från invånare som inte vill ha utplacerade vargar i sin närhet.
Ockelbo tycker, precis som Nordanstig, att inga nya vargar alls ska placeras i Gävleborg. I remissvaret skickades en namnlista med cirka 700 underskrifter från personer som motsätter sig implantering av varg. Sandviken hade däremot inget emot att varg placeras i de områden som föreslås.
I Bollnäs avgjordes svaret efter en omröstning. Med röstsiffrorna åtta mot sex vann förslaget att säga nej till fler vargar i länet.
Hudiksvall kommun avstod helt från att ha synpunkter i ärendet.
Däremot har Gävle kommun inget att invända mot att varg placeras i ett område mellan Gävle och Hedesunda – trots att invånarna där uttryckt oro för att både tamdjur och barn kan attackeras av dem.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser