Gåtan med nakna älgar löst

Uppsala (JJ) Det är älglusflugan som orsakar håravfall på älgar. Det har Statens veterinärmedicinska anstalt konstaterat efter ha undersökt ett antal drabbade älgar från Värmland.

Älglusflugan misstänktes tidigt efter att jägare i Värmland hittat älgar som varit kala. Nu bekräftar statsveterinären Torsten Mörner att det inte finns andra orsaker till håravfallet.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser