Gäss skjutna inne i Örebro

Örebro(JJ) Flera jägare har fällt omkring 20 gäss i Örebro, därmed har man kommit tillrätta med problemet med gäss som både lortat ned och anfallit människor.

Arbetat med att minska antalet gäss har pågåt i flera år och nu har man nått målet. De flesta har varit positiva till avskjutningen.
-Vi skjuter av dem. Vi har anlitat fem jägare som har hund med sig och så skjuts gässen tidigt på morgonen, säger Karl-Heinz Nilsson, fritidskonsulent på Örebro kommun, till Sveriges Radio P4 Örebro.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser