Garmin släpper skallindikator i Sverige

Göteborg (JJ) Garmin presenterar nu HD BarkDetect skallindikator till Alpha 100. Funktionen fås via en mjukvaruuppdatering och fungerar tillsammans med Alpha 100 och T 5 hundhalsband.

– HD BarkDetect ger jägaren förbättrad återkoppling från hunden under jakten, säger Magnus Mårlind, produktchef för Garmin Outdoor i Norden.
–Alpha 100 spårar nu inte bara hundens plats och status utan övervakar också på ett tillförlitligt sätt hundens skällande beteende.

HD BarkDetect identifierar om och hur mycket din hund skäller och presenterar genomsnittligt skall per minut (BPM) i handenheten. Tillsammans med information om aktuell status på kan du enklare ta ett beslut hur jakten skall fortlöpa, även om du inte ser eller hör hunden. Känsligheten på skalldetektorn kan justeras för att passa olika hundar och jaktförhållanden.

HD Bark Counter räknar antal skall i realtid. På så sätt vet du direkt när hunden har fått upp ett spår.

Bark Alert är ett skallarm som kan ställas in i två nivåer. Den ena talar om när hunden har kommit upp i ett visst antal skall per minut. Det andra visar när hunden driver eller har ställt ett djur då antal skall ökar markant. Larmgränserna sätter du själv så det passar in på din hunds skallbeteende.

Dessa nya funktioner hjälper dig att jaga säkrare och mer effektivt och fungerar på alla hundar, inklusive dem med tjock päls.

Mjukvaruuppdateringen beräknas finnas tillgänglig i september på www.garmin.se och är kostnadsfri. Både Alpha 100 och T 5 måste uppdateras.

Lagom till höstens jakt släpper Garmin skallindikator.

Lagom till höstens jakt släpper Garmin skallindikator.

 

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser